Lisää tasoja

Nyt kun tuon radioamatööripuuhailun myötä tilpehööri työpöydällä on lisääntynyt, niin ongelmaksi on muodostunut pieni tilan puute. Yksi ratkaisuhan on lisätä pieni taso pöydälle, minkä päälle näytöt saa aseteltua ja näin ollen myös näyttöjen alapuolella oleva tila vapautuu käyttöön. Kaupastahan ei löydy sopivaa ja itehän on kiva aina tehdä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Näin yksinkertaista asiaahan ei voi raapustaa paperille. Eihän? Pakkohan tätäkin on aluksi SolidWorks:lla pyöritellä. Ainut hyvä puoli tässä on, että koko roska synkkautuu iPadin kanssa, millä voi ihmetellä sitten piirustuksia. Kiva olla tekniikan vanki.

IMG_0007Tältähän sen pitäisi näyttää. Leveyttä 1000 mm, syvyyttä 250 mm ja korkeutta 118 mm.

LiimapuulevytSamaa tavaraa, mistä TV-taso koostuu. Täysin oksatonhan olisi kivaa, mutta näillä mennään.

IMG_1078Yksinkertaisuuden takia muotoon sahailussa ei kauvan mene. Taso saa saman petsivahan, minkä mm. omppu sai aikoinaan. Koko purkki on ollut joka pennin arvoinen.

IMG_1080

IMG_1083Ainut ratkaisu johon en ole ihan täysin tyytyväinen. Muita järkeviä/varmoja kiinnitysmenetelmiä, kun ei hirveästi ole. Levyn paksuus, kun on vain 18 mm. Tietysti oishan kulmapalat voinut tehdä puustakin.

IMG_1084Tällä hetkellä käytössä on Yaesun FT-7900 dualbanderi, jonka saa näppärästi yläpuolelta kiini.

IMG_1089

Vóla! Nyt tilaa jää hiukan enempi käyttöön.

This entry was posted in Jotain aivan muuta, Lyhyet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.