TV-Taso

Tulipa aika muuttaa ja tv-tasolle olisi tarvetta. Päässä on kuitenkin jo pidemmään hautonut ajatus siitä, että semmoinen olisi kiva tehdä ja aika pitkälle miettinyt jo mimmoinen. Katotaan mitä muutamassa päivässä syntyy.

Joskus vuosi/puoltoista sitten, kun asiaa mietin ja Solidworksilla leikin. Ideana on lähteä hakemaan pienimuotoista loft-henkeä. Tason pystypilarit/jalat tulisivat olemaan Leca-harkkoja. Värimaailmana musta/valkoinen. Vaatimuksina, että väh. 40″ telkkari mahtuu äänentoistoineen.

Suunitelmat suunitelmina. Mitä lopulta sitten tulikaan tehtyä.

IMG_0323

Käynti K-Raudassa, sekä Hong Kong:ssa ja tarvittavat palaset on hankittu.

  • 2 kpl 400 x 2000 x 18 mm liimapuulevy
  • 12 kpl H-75 Leca harkko
  • 3 m M8 kieretanko
  • Eebenpuu puuvaha

IMG_0325

Istahdetaan alas ja mietitään miltäs se tulis sit oikeasti näyttämään. Suunitelmat tässä vaiheessa jo hiukan muuttuneet. Lopullinen muoto on lähes sama tämän kuvan kanssa.

IMG_0327

Harkot tuollaisenaan ova liian pitkiä. Napsitaan palanen pois. Onneksi Leca-harkkojen työstö on vaivatonta.

IMG_0330Ja näin.

IMG_0331Vaikka koko roskan voisi koota ilman minkäänlaista kiinitystä, niin päätin kuitenkin nivoa kaiken yhteen. Jokaisen harkkopinon läpi kaksi tankoa. Sapluuna on tässä hommassa oikein mukava. Varsinkin kun reikien paikkojen toleranssit pitää olla pienet. Ei oo kiva kattoa vinoja pinoja.

IMG_0337Alimmaisiin harkkoihin pitää tehdä upotukset muttereille ja prikoille. Kun sopivaa betoni/kivi terää ei löytynyt, niin käyttöön puuterä. Lepää rauhassa.

IMG_0356

IMG_0343IMG_0345Kuvat varmaan selittävät itsensä varsin mainioisti. Päälinmäiseen levyyn tehdään vain upotukset. Jolloin se ei tönimällä lähde irti. Nostamalla toki. Painoa pitäisi kuitenkin sen verran tulla päälle, että ei pitäisi olla ongelma. Tarpeen vaatiessa ylimmän tason voi kiinittää  kulmaraudoilla harkkoihin.

IMG_0347Annetaan väriä pintaan.

IMG_0363Lopputulos. Päätin olla maalaamatta harkkoja valkoiseksi. Paremman näköinen näin. Ehkä tämä just ja just muistuttaa alkuperäistä suunitelmaa :3

IMG_0422Itse ainakin tykkään lopputuloksesta. Aikaa kului n. kaksi päivää ja rahaa upposi ~80€. Tosiaan harkkojen alle kannattaa laittaa jotain, että lattia mene pilalle :3

This entry was posted in Jotain aivan muuta and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to TV-Taso

  1. Pingback: Lisää tasoja | Sounds like a plan

Comments are closed.