Lotto ja satunnaisuus

Välillä tai oikeastaan usein kuulee ihmisten suusta sitä, että lottonumerot noudattaisivat jotain tiettyä kaavaa tai sääntöä. Esim. viimeksi tuli numero X, joten sitä ei voi tulla tällä kierroksella tai ei yleensä tule noin isoja lukuja jne. Lista on loputon.

Matematiikka olisi pahemmin rikki, jos edellinen kierros vaikuttaisi jotenkin todennäköisyyksiin loton tapauksessa. Jokainen rivi on yhtä todennäköinen. Jopa se että viime viikon voittorivi tulisi uudestaan.

Mutta jos kuitenkin uskotellaan vielä hetken aikaa, että olisi joitakin maagisia numeroita, niin tilastoissahan niiden pitäisi näkyä. Vai?

Miltäs näyttää?

Taikka Iso-Britannian loton (joo niillä on numeroita vähän enemmän) voittonumeroiden esiintymiset vuodesta 1994.

Joo-o. Tasasta on.

This entry was posted in Höpinät and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.