Nasha – Oma AVR devialusta

Maailma on täynnä erilaisia AVR pohjaisia kehitysalustoja. Yksi yleisimmistä on varmasti Arduino, joka allekirjoittaneeltakin löytyy kaapista. Siinä kuitenkin on muutama ärsyttävä piirre. Kehitysalusta kuitenkin helpottaa protoilua kummasti, joten ilmankaan ei viitsisi olla. Erään runkkuvelvin yönä idea juolahti mieleen. Miksi sitä ei tekisi omaa. Muutaman tunnin jälkeen Nasha oli nähnyt päivän (tai oikeastaan yön) valon.

Yksinkertaisuudessaan alusta on hyvin simppeli.

  • ATmega32
  • 16.0 MHz kide
  • IO-pinnit piikkirimoille
  • Virransyöttö microUSB-liittimen kautta
  • ICSP-portti

Aamulla piirilevyjen tilaus iTead:lta. Levyt tuli ja innokkaana kasaamaan. No viktor mike, jotain unohtui. Käyttöjännite ja maa olisi kenties myös hyvä viedä piikkirimoille. Pari muutosta suunnitelmaan ja uusi tilaus. Kiinan posti näytti kyntensä. Paketti  seikkaili maailmalla reilut kaksi kuukautta.

Valkoinen on edelleen kiwi :3

Eroa ei paljon ole Rev A:n ja Rev B:n välillä.

Seuraavaan versioon voisi lisätä UART:lle oman liittimen ja ADC:n referenssijännitteen säätömahdollisuuden. Tällä hetkellä käyttää suoraa käyttöjännitettä. Ehkä sitten joskus Rev C.

Julkaistaan nyt vaikka koko kikkare Creative Commonsin alaisena, ja jos joku haluaa niin piirilevyjä löytyy jonkinlainen nippu turhanpanttina.

Nasha Rev B
Kytkentäkaavio 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.

This entry was posted in Jotain aivan muuta and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nasha – Oma AVR devialusta

  1. Pekka Väänänen says:

    Hei tämähän näyttää siistiltä! Tilaisin heti 100 kpl ellei jo Arduinossakin riittäisi tarpeeksi tekemistä. Lisäksi ICSP vaikuttaa pelottavalta.

  2. Pingback: LedCube 2.0? | Sounds like a plan

Comments are closed.