Beaglebone & Arch Linux

Beaglebone toimitetaan Ångström linux:lla, mutta totesin sen jo heti alkuunsa paskaksi. Pakettimanagerin kanssa teki mieli itkeä verta. Kiroan opkg:n maan syvimpään rakoon. Muutenkin kyseessä on kauhean pieni jakelu ja mieluummin käytän itselleni tuttua ja hyväksi havaittua jakelua. Mikäs olisi sen parempi valinta kuin Arch. Pieni, kevyt ja muikea.

Beaglebone:lle löytyy valmiiksi käänetty versio Arch:sta, joka tekee käyttöön otosta erittäin helppoa, kun ei tarvitse itse käänellä kernelistä ARMi versiota. Samalta sivulta löytyy myös asennusohjeet.

Ei tämäkään ihan ongelmitta sujunut. Noita microSD kortteja kun pyörii joka nurkassa niin fiksuna ajattelin laittaa Arch:in toiselle kortilla ja antaa tuon Ångstromin olla omallaan. Pari iltaa tappelin, kun Arch ei vain bootannut. Beaglebone ei näköjään tykännyt tuosta SD:sta vaan suostui boottaamaan vain SDHC kortilta.

Vihdoin ja viimein ledit alkoivat vilkkumaan käynistymisen merkiksi ja tuttu kirjautumisruutu pamahti naaman eteen :3

Valmiiksi kääneetyssä kernelissä ei ole tukea debugfs:lle eikä PWM:lle. Näitten lisääminen onnistuu helpoiten hakemalla GitHubista seuraavan paketin (sisältää valmiit patchit Beaglebonelle) ja kerneli löytyy hakemistosta core/linux-am33x. Konffeista käy laittamassa PWM ja DebugFS:n päälle ja paketin voi buildaa helposti makepkg:lla.

This entry was posted in Jotain aivan muuta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.