Hylly

Alkoi olemaan tarvetta hyllykölle ja saisihan Ikeasta haettua, mutta eihän semmoinen ole kivaa. Päässä pyöritellyt kauemminkin jo ideoita ulkonäöstä, mikäli sille joskus tarvetta tulisi. Koska tv-taso hakee  tiettyä loft-henkisyyttä, niin hyllykkö tulee jatkamaan samaa linjaa. Lopputuloksena pitäisi olla n. 800 mm x 800 mm x 40 mm neljän lokerikon hylly.

Homma lähtee käyntiin sillä, että kannetaan kaupasta:

  • 3 kpl 1000 mm x 40 mm x 17 mm liimapuulevyä
  • 6 kpl 1000 mm M12 kierretankoa
  • 1 kpl 1000 mm M5 kierretanko
  • 40 kpl M12 mutteria
  • 12 kpl M12 hattumutteria
  • 36 kpl M12 aluslevyä

IMG_0534

Joku saattaa jo keksiä, miltä lopullinen tuotos näyttää. Aluksi kuitenkin metriset liimapuulevyt pitää katkaista oikeaan mittaan. Näin talvisin on kiva pysytellä yhdessä tilassa. Joten katkaisu tuli hoidettua käsisirkkelillä pöytäsirkkelin sijaan.

IMG_0536

Hyllyn jaloiksi tulee kierretangot. Koska varsinaisia pystylevyjä ei tule, niin hylly jää ainakin omasta mielestä mukavan ilmavaksi. Reikien poraamisessa suosin kerralla kaikkien kolmen läpi -tyyliä. Sillä vähän sinne päin poratut reiät ei tule toimimaan. Kuuden tangon lävistettyä levyn, ei pelivaraa hirveästi jää ja en myöskään halunnut tehdä reikiä väljiksi.

IMG_0537

Tässä vaiheessa ulkonäköä voi vähän hahmotella. Kierretankojen päihin tulee hattumutterit, jotka viimeistelevät ulkonäön ja suojaavat myös lattiaa naarmuilta. Alimman levyn sijoittelussa kannattaa, myös miettiä miten imuri mahtuu alle. ;)

IMG_0548

Koska  pystylevyjä ei tule ja hyllyyn tullaan mm. sijoittamaan kirjoja, niin vaakatuet ovat pakolliset. Pienemmästä kieretangosta katkotaan sopivan kokoisia pätkiä, mitkä sitten tullaan kiinnittämään pystytangon muttereihin.

IMG_0549

IMG_0539

Levyt pintakäsittelin jo tutuksi tulleella Tikkurilan Zen petsivahalla. On osoittautunut erittäin laadukkaaksi ja kohta tarvitsee hakea jo toinen purkki.

IMG_0550

Lopulta kaikki osaset ovat valmiina ja loputon muttereiden pyörittäminen voi alkaa.

IMG_0552

Poikkitankojen ulkonäköön olen erittäin tyytyväinen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan näppärä ratkaisu.

IMG_0587

Hyllystä ei tullut liian massiivinen ja istuu hyvin sille kaavailtuun paikkaan. Kaappitilaakin vapautui hitusen. Hintaa kertyi varmaan kahden tai kolmen Kallax hyllyn verran, mutta eipä se niin haittaa.

This entry was posted in Jotain aivan muuta and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *